PRAKTIJK VAN WAARDE

voor een goed leven in verbondenheid met jezelf en anderen 
contextuele counseling | ggz | psychologie | pastoraat | relatietherapie

online | wandelend buiten | bij mij in de spreekkamer | bij jou in de huiskamer
06-38841315 info@praktijkvanwaarde.nl

voor alle mensen | deskundig en betrokken

Voor mensen uit de Drechtsteden: voor de twijfelaars, de denkers, de beelddenkers, de stillen en de praters, voor hen die anders zijn, voor hen die niet zo meekomen in de maatschappij, voor mensen die (n)iets meer hebben met geloof, voor hen die toch met vragen erover zitten, zingevingsvragen hebben, voor hen die zich in de reguliere GGZ niet thuis meer voelen én voor hen die vast aan de gang willen voordat ze terecht kunnen bij de reguliere GGZ. Voor hen, die weer een fijne relatie willen hebben met de mensen met wie ze wonen.


De focus van de praktijk ligt op het samen op een deskundige en betrokken manier werken aan het (her)vinden van je zelfrespect, zelfwaardering en een gezonde relatie met anderen vanuit een contextuele benadering. Het werkt vanuit de visie dat iedereen onlosmakelijk verbonden is met zijn familieleden. We worden vooral gevormd door het gezin waarin we opgroeien. Kenmerken, gedragingen, gevoeligheden en ook gebeurtenissen van deze familie neem je met je mee. Ze worden doorgegeven van ouder op kind en kunnen een hulpbron zijn maar ook een last.

Individuele hulpverlening

Kom je hier voor gesprekken, dan starten we een traject dat aansluit aan op de vragen, problemen en wensen die in jouw leven een rol spelen; ook je eventuele levens- en gezinsvragen en is er respect voor je diepste waarden. Als jouw therapeut begeleid ik je in het proces, denk ik mee, voel ik mee en vraag ik door en sta ik naast je. Ik nodig je uit om openhartig en eerlijk te vertellen over wat er in je omgaat en stimuleer je ook om serieus aan de slag te gaan met het zetten van concrete nieuwe stappen, o.a. experimenten in ander gedrag op basis van een ander perspectief. Er is geen wachtlijst!
Meer lezen hierover? Ga naar de pagina : Wat ik je kan bieden.

Relatietherapie

Voor hen die vastlopen in hun relatie en toch met elkaar verder, bied ik relatietherapie. Dat kan in losse gesprekken of in een dagdeel. Ook komen er geregeld stellen terug voor een relatie APK, want goede opbouwende relaties vragen voortdurend om aandacht. Hier lees je er meer over.

In het eerste oriënterende gesprek stemmen we af of ik ook kan bieden wat je nodig hebt. Gaan we van start dan kijken we geregeld of wat we bespreken ook het gewenste effect heeft en jij ermee verder kan. Als het kan duurt het traject kort. Is langer nodig dan mag het ook de tijd hebben, die nodig is.

Aanmelden

Vanuit de Zwijndrecht, Papen en Sliedrecht is de praktijk goed te bereiken. Voor mensen uit Dordrecht natuurlijk ook. Cliënten uit alle Drechtsteden hebben Praktijk VAN WAARDE in de afgelopen jaren bezocht. Parkeren is gratis en er is geen wachtlijst. Voel je welkom!

Klik hier om je aan te melden.

Marcel van der Waard


Mijn naam is Marcel van der Waard (1960).
Na vele jaren bij een GGZ organisatie te hebben gewerkt, werk ik sinds 2007 als zelfstandige. Mijn beroep is sociaal psychiatrisch verpleegkundige, generalist in de GGZ en contextueel werker.
Ik heb oog voor mensen, die anders zijn. Ik help hen graag om ruimte te creëren voor hun eigen behoeften, verlangens en grenzen en te komen tot zelfacceptatie. Zo breng ik mensen in verbinding met zichzelf, maar dat werkt daarna ook uit in de relatie met anderen.

Informele sfeer

In een informele sfeer ga ik met een positief uitdagende en coachende stijl het gesprek met je aan. Wanneer nodig reik ik kennis en inzichten aan en leer ik je vaardigheden om verder te komen, zodat je andere keuzes kunt gaan maken en op een andere manier om kunt gaan met de situatie waarin je verkeert. In mijn werkwijze heb ik oog voor de sociale en contextuele omstandigheden in het heden en het verleden. Ik werk oordeelloos toe naar een verandering, praktisch, cliëntgericht en ego-versterkend, en zoek concreet naar welke hulptechniek past bij de cliënt. Dat is soms ook zoeken.

Meer over mij lees je hier!

“Het is belangrijk om liefde voor anderen te verbinden met trouw aan jezelf.”


Wat cliënten over me zeggen


Ik heb een jaar gesprekken gehad bij Marcel. Ik heb een bijzonder zwaar jaar gehad. Het was fijn om hier mijn hart te kunnen luchten en een luisterend oor, adviezen en praktische tips terug te krijgen. Ik heb het ook als heel prettig ervaren dat je christen bent, dat is een gedeelde waarde die fijn is tijdens zo’n persoonlijk zorgtraject.

Marcel heeft me geleerd dat het oké is om niet de standaard mens te zijn. Door te luisteren naar wat ik nodig heb is het voor mij gemakkelijker geworden om te accepteren wie ik ben. Het plezier in het leven heb ik weer terug. Door de tools die Marcel mij heeft gegeven kan ik veel beter omgaan met momenten en situaties waarin eerst mij volledig kwijtraakte. Alles wat ik wilde kon ik hier bespreken. Soms was het alleen al luisteren naar Marcel genoeg om daar handvatten uit te halen om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Marcel heeft mij laten zien dat uiteindelijk alles met elkaar samenhangt en dat je door soms even bewuster met jezelf en niet met de ander bezig te zijn je weer je mooie eigen zelf wordt.

Een jaar geleden kwam ik binnen als een persoon met een grote muur om zich heen. Ik leidde een dubbelleven en had zeer veel andere problemen. Nooit had ik het aangedurfd om hulp te vragen. Toen ik bij Marcel kwam, heeft hij zonder enig oordeel, mij geholpen om steen voor steen de muur af te breken, net zo lang en rustig tot dat ik mijzelf en iedereen weer recht in de ogen aan kon kijken. Nu kan ik weer leven in eerlijkheid en waardigheid. Ik ben dankbaar voor deze goede hulp!!

Meer reviews vind je hier….

Werkgebied


Drechtsteden | Hendrik-Ido-Ambacht | Alblasserwaard | Hoeksche Waard | Rotterdam | Ridderkerk