Op zoek naar relatietherapie? 

Iedereen die zoekt naar relatietherapie heeft eigen redenen waarom het nodig is. Soms zit een relatie wel goed maar dreigt de passie een beetje te verdwijnen, waardoor behoefte is aan wat meer diepgang en coaching. Andere stellen hebben vaak ruzie en weten niet zo goed hoe ze dat kunnen stoppen. In sommige relaties heeft overspel plaatsgevonden, is het vertrouwen weg en moet dat met hulp worden hersteld.  Iedere reden om relatietherapie te zoeken, vraagt om een andere vorm van relatietherapie.  Daarom bieden we bij praktijk VAN WAARDE met meerdere mogelijkheden.
Kunnen jullie niet kiezen? Kies dan voor optie 3, de losse gesprekken!

Gesprekken kunnen eventueel ook aan huis worden georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden daartoe.

1. Relatie-APK

Om een relatie goed te laten blijven, moet er in de kwaliteit en het onderhoud worden geïnvesteerd. Soms is er helemaal geen groot probleem, maar lijkt een update van de relatie wel een goed idee. Een soort ‘wederzijdse relatiekeuring’,  vergelijkbaar met de APK van een auto.

Praktijk VAN WAARDE biedt een programma (ongeveer 2,5 uur) aan waarin je vaardigheden leert, tips en trucs krijgt, allerlei wetenswaardigheden hoort en kunt investeren in elkaar.

Lees meer

2. Dagdeel relatietherapie

Heb je geen tijd om regelmatig een afspraak te maken voor relatietherapie en is een dagdeel vrij plannen makkelijker?  Kortom: wil je in korte tijd een grote stap vooruit zetten?

Met het dagdeel relatietherapie (ongeveer 4 uur) kom je direct al tot een eerste resultaat!

Lees meer

3. Relatiegesprekken volgens Emotion Focused Therapy (EFT)

Liefdesrelaties hebben te maken met een ingeboren behoefte aan veilige emotionele verbondenheid. Als je deze verbondenheid niet meer voelt, kunnen relatie conflicten ontstaan.

In de relatietherapie volgens het model van de Emotionally Focused Therapy (EFT) leren we jullie in meerdere gesprekken van ongeveer 1,5 uur destructieve interactiepatronen te herkennen.  Jullie worden door mij aangespoord om elkaar openhartig te vertellen dat je de ander nodig hebt en dat je er voor elkaar zal zijn.

Lees meer

Meld je meteen aan voor relatietherapie!

Relatieproblemen

Herkennen jullie je in een van onderstaande situaties?

Het kunnen allemaal redenen zijn om eens met een relatietherapeut dingen te gaan bespreken.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Mensen vragen vaak bij de start van het traject hoeveel sessies ze nodig zullen hebben. Die vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Mijn uitgangspunt is ‘zo kort als het kan en zo lang als het moet’. In de regel zijn er zo’n 5 tot 10 gesprekken nodig om jullie te helpen. De gesprekken kunnen zowel overdag als in de avond gepland worden. Voor cliënten die ver weg wonen, is er ook de mogelijkheid om de gesprekken online (Zoom) te doen, al is het fijn om het eerste gesprek in de gesprekskamer te voeren.

Kosten

Voor de tarieven van praktijk VAN WAARDE, klik hier.