Wat cliënten gezegd hebben


Tijdens de gesprekken is het belangrijk om het behandeltraject en de bejegening bespreekbaar te houden. We doen ons best om je zo waardevol mogelijk te behandelen, maar er gaat ook wel eens wat fout. Eerlijk is eerlijk! En daar mag direct wat over worden gezegd. Graag zelfs! Anders blijft het er tussen zitten en dat schaadt dan de behandeling.
Na afloop van de behandeling ben ik benieuwd hoe je het behandelingstraject en de sfeer in de gesprekken hebt ervaren.  Daarom vraag ik naar jouw tevredenheid. Ben je tevreden? Heeft de behandeling geholpen?

Recent

Ik kwam binnen als een onzeker en, spreekwoordelijk, klein persoon. Na jaren te hebben geleefd naar de wensen anderen, was het tijd voor verandering. Ik was mezelf, mijn eigen wensen en persoonlijkheid, volledig kwijt geraakt. Ik liep mezelf continue voorbij, om maar te voldoen aan datgene wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. De realiteit is dat ik daarmee niemand een plezier deed. Ik leerde dat ik een ander niet gelukkig(er) maak door mezelf weg te cijferen. En ikzelf wordt daar al helemaal niet gelukkiger van. Ik mag ruimte innemen, mijn leven inrichten zoals ik wil en grenzen aangeven. Dat laatste blijft lastig, en zal ook altijd moeilijk blijven. En dat is okay. Alles wat ik ben, mooie en minder mooie kanten, mogen er zijn. Ik durfde meer en meer mijn gevoelens te voelen en te uiten. Zolang dat veilig kan natuurlijk. Die lessen leerde ik eerst in de veilige omgeving van de praktijk. Ik pas ze nu steeds meer toe in de rest van mijn leven. (J, december 2023)

Marcel is een hele fijne coach die goed kan luisteren en je meestal met eenvoudige tips verder helpt. Door op het juiste moment de juiste vraag te stellen, leert hij je na te denken over de dingen waar je tegenaan loopt. Erg fijn dat hij werkt vanuit christelijk oogpunt dat we waardevol zijn in Gods oog. Altijd, ondanks alles. Marcel straalt rust rust uit en zorgt ervoor dat je je direct op je gemak voelt. (Jantine december 2023)

Ik ben dankbaar voor de professionele hulp die ik heb gehad van Marcel van der Waard bij Praktijk van Waarde gedurende de afgelopen maanden. Toen ik werd doorverwezen naar een psycholoog twijfelde ik of dit de juiste stap was om mijn depressieve gevoelens als gevolg van de ziekte kanker tegen te gaan. Het idee van praten met een psycholoog was nieuw voor mij en ik was sceptisch over hoeveel het zou kunnen helpen.Marcel is mede door zijn empathie en begrip van waarde voor mij geweest. Zelfs met onze verschillende religieuze achtergronden – ik ben een moslim en hij heeft een christelijke achtergrond. Marcel slaagde erin om een brug te slaan en ons in staat te stellen diepgaande gesprekken te voeren over kwesties die voor mij belangrijk waren. Zijn vermogen om te luisteren en inzicht te bieden, heeft me geholpen om mijn depressie te begrijpen en ermee om te gaan. Marcel heeft me geleerd hoe ik met mijn emoties kon omgaan en heeft me aangemoedigd om stappen te zetten in de richting van herstel. Zijn begeleiding heeft me geholpen om hoop te vinden en positiever naar het leven te kijken. Ik kan Praktijk van Waarde en Marcel van der Waard van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar professionele psychologische hulp. Zijn compassie, begrip en effectieve benadering hebben een impact gehad op mijn leven en herstel. Ik ben dankbaar dat ik deze stap heb gezet. (Abd, oktober 2023)

miniklaver

Marcel heeft me geleerd dat het oké is om niet de standaard mens te zijn. Door te luisteren naar wat ik nodig heb is het voor mij gemakkelijker geworden om te accepteren wie ik ben. Het plezier in het leven heb ik weer terug. Door de tools die Marcel mij heeft gegeven kan ik veel beter omgaan met momenten en situaties waarin eerst mij volledig kwijtraakte. Alles wat ik wilde kon ik hier bespreken. Soms was het alleen al luisteren naar Marcel genoeg om daar handvatten uit te halen om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Marcel heeft mij laten zien dat uiteindelijk alles met elkaar samenhangt en dat je door soms even bewuster met jezelf en niet met de ander bezig te zijn je weer je mooie eigen zelf wordt. (Svenja, oktober 2023)

miniklaver

Hoe is terugkijk op mijn gesprekken en op Marcel is zeer positief. Marcel is altijd vriendelijk en meedenkend geweest. Toen ik begon met onze sessies kwam ik met veel gebreken en dingen waar ik mee zat. Marcel gaf altijd de juiste tips en dacht met mij mee. Hiervoor ben ik hem zeer dankbaar. (Joël, oktober 2023)

miniklaver

Hoe ik Marcel heb ervaren als behandelaar? Vooral erg meegaand en ruimdenkend. Bij elke situatie heeft hij wel een oplossing of advies wat hij kan meegeven. Met name de betrokkenheid en soms de gesprekken over onze geloofsovertuiging maakten het interessant. En tot slot kan ik zeggen dankzij zijn hulp ik veel verder ben gekomen. Super dank daarvoor! (Fahima, oktober 2023)

Langer geleden

miniklaver

Marcel is een prettige behandelaar. Soms wat warrig, maar dat geeft mij juist het gevoel dat we in een informele sfeer met elkaar spreken waardoor snel een vertrouwd gevoel ontstaat. Dat zorgt voor de noodzakelijke openheid in de gesprekken. Nu gedurende een jaar onder behandeling geweest en eigenlijk ongemerkt/onbewust mooie stappen vooruit gezet.

miniklaver

Marcel biedt een meedenkend, luisterend oor. Hij doet dit op een rustige manier en geeft met zijn vragen andere inzichten op de situatie en triggert je tot nadenken over jouw handelen. Daarvoor geeft hij praktische tips, ideeën en inzichten. Heel fijn!

miniklaver

Ik ben bij iemand geweest die je oprecht behandelt en niet perse/ gelijk uit een standaard vragenlijst te werk gaat, maar ook wil weten wie je bent, wat je interesseert en die respectvol met je omgaat!

miniklaver

Ik heb mijn tijd met Marcel ervaren als prettig! Niet altijd leuk, ik was er niet voor mijn zweetvoeten, maar altijd constructief en met mijzelf centraal. Zonder af te doen aan professie creëert Marcel een persoonlijke sfeer waarin het haast lijkt op vriendschappelijke basis te werken. Alhoewel het natuurlijk voor mij fijn is dat de gesprekken over zijn, vind ik het jammer er niet meer te hoeven komen.
Bedankt voor alles, en hopelijk nog eens tot ziens, als is het dan hopelijk in een andere setting!

miniklaver

Ik heb hele fijne motiverende gesprekken gehad. Het heeft me geholpen om positiever naar mezelf te kijken en me uitgedaagd om angsten aan te gaan. Ik voelde me echt gezien en gehoord.

miniklaver

Ik heb een jaar gesprekken gehad bij Marcel. Ik heb een bijzonder zwaar jaar gehad. Het was fijn om hier mijn hart te kunnen luchten en een luisterend oor, adviezen en praktische tips terug te krijgen. Ik heb het ook als heel prettig ervaren dat je christen bent, dat is een gedeelde waarde die fijn is tijdens zo’n persoonlijk zorgtraject. In de praktijk komen voor de therapie kan prima, het is een fijne omgeving, we hebben ook een paar keer een wandeling gemaakt in de mooie omgeving. Dat praat ook prettig. Maar tijdens corona kon er ook telefonisch contact onderhouden worden. Dat flexibele vond ik ook erg fijn. Bedankt voor alles!

miniklaver

Een jaar geleden kwam ik bij Marcel binnen omdat ik het zelf niet meer zag zitten. Ik was tegen mezelf opgelopen en ik wist niet meer hoe ik verder zou moeten. Ik kon niet meer genieten van de grote en de kleine dingen in het leven. Alles was zwaar en veel. Ik stelde veel te hoge eisen voor mezelf en ik mocht geen fouten maken. Door de therapie ben ik gaan inzien dat ik een uniek mens ben die fouten mag maken. Ik mag niet lekker in mijn vel zitten en ik mag ook alles even als moeilijk zien. Ik hoef niet te blijven doen alsof het allemaal leuk is. Door gesprekken en coaching zijn we ons erop gaan richten hoe we meer  regie over mijn leven konden krijgen. Voor iemand met ADHD was dit nog niet zo makkelijk. Niet houden van planningen en stucturen en dan opeens hier wel mee moeten werken. Marcel heeft de lat steeds een stukje hoger gelegd waardoor ik er rustig aan kon wennen. Door nieuwe medicijnen voor ADHD leer ik nu in de praktijk beter rustig te blijven en me te concentreren. Ik zelf sta niet meer in de weg om verder te gaan. Door lijstjes bij de houden en door meer te plannen is mijn leven een stuk georganiseerder. Door mezelf te leren kennen en vooral kracht te halen uit mijn kwaliteiten ben ik weer gaan genieten, ook van de kleine dingen in het leven.
Marcel bedankt voor de fijne therapie, ik ben er echt weer de nieuwe, oude door geworden.

miniklaver

Je voelt je direct op je gemak , het is een fijne ruimte met een huiselijke sfeer. Je komt gespannen binnen, krijgt een kopje koffie. Er heerst een ontspannen sfeer, dat maakt de gesprekken makkelijker. De complimenten voor Marcel voor zijn rustige manier van aanpak.

miniklaver

Ik heb de gesprekken als erg fijn ervaren. Met het praktische advies dat ik steeds kreeg kon ik zelf aan de slag. Zo kreeg ik steeds beter door hoe ik in elkaar zit en hoe zich dat verhoud tot de mensen om me heen. Dat hielp me in te zien dat verandering nodig was en van Marcel kreeg ik het advies hoe die verandering vorm te kunnen geven.

miniklaver

Ik ben samen met mijn partner in relatietherapie bij Marcel gegaan. Voorafgaand aan het intakegesprek krijg je thuis de mogelijkheid om de situatie uit te leggen en meer achtergrondinformatie over jezelf te geven zodat je meer de diepte in kunt tijdens het gesprek. Je haalt hier dan ook meer uit, omdat Marcel gelijk wat praktische tips meegeeft waar je als koppel direct mee aan de slag kunt. Mijn vriend was sceptisch bij verschillende therapeuten, maar bij Marcel kreeg hij een goed vertrouwd gevoel. Het gaf mij ook een prettig gevoel dat we iedere keer op verschillende plekken plaats konden nemen.
Marcel kon goed onze gevoelens in een ander perspectief plaatsen zodat het voor jou zelf en voor je partner goed te begrijpen viel. Enerzijds werd hier een metafoor voor gebruikt en anderzijds een voorbeeld. Dit was erg afgestemd op de ontvanger. Relatietherapie is hard werken en die mogelijkheid krijg je ook bij Marcel. Je bent zelf in de regie hoeveel je ervan wilt leren. Daarvoor moet je wel eerlijk naar jezelf kunnen kijken, want Marcel kan je goed een spiegel voorhouden. Hier moet je tegen kunnen. Dit gaat allemaal overigens heel respectvol en warm. Soms wat confronterend, maar nooit ongemakkelijk. Dank je wel Marcel!

miniklaver

Ik heb Marcel ervaren als een hele rustige en aardige man die goed kan luisteren en met veel kennis van zaken die hij tijdens de behandeling kan meegeven. Marcel heeft mij goed geholpen om met moeilijke situaties om te gaan. Hij geeft goede en duidelijke adviezen over de problemen die er spelen.

miniklaver

Marcel is kundig, hart voor de mens in het geheel. Respectvol en staat open om met je mee te denken wat het beste bij je past. Daarnaast daagt hij je uit om uit je comfortzone te komen en juist verder te denken dan jezelf voor ogen had.
Ik heb er zelf veel aangehad en heeft me geprikkeld om verschillende zaken anders aan te pakken. Voor mij was het ook prettig om te merken dat waar Marcel niet kon aansluiten in zijn hulpverlening hij niet schroomt om verder te kijken welke hulpverlener wel kan bijdragen bij het stukje waar hij geen hulp in kan bieden. Dat vind ik kundig en mooi!

miniklaver

Een terugblik op het afgelopen jaar. Het waren veel ups en downs, maar de balans is weer teruggevonden. Dankjewel voor alles wat ik van je heb mogen leren, voor de spiegels waarin je me liet kijken en tegelijkertijd richtingaanwijzers gaf en handvatten om het evenwicht weer terug te vinden.
Met dankbaarheid denk ik terug aan de waardevolle hulp die ik mocht ontvangen.

miniklaver

De praktijk van Marcel heet “Je bent van Waarde” en dat is ook wat Marcel uitdraagt. Je merkt het in ieder contact. Marcel is open over zichzelf als het nodig is en laat zien dat je niet perfect hoeft te zijn om je toch van waarde te voelen. Verwacht geen gestructureerde therapeutische benadering maar een gesprek van mens tot mens. Z’n vele tips en adviezen hebben me verder geholpen.

miniklaver

De gesprekken bij Marcel heb ik ervaren als zeer prettig. Voordat ik bij hem terecht kwam had ik al wat therapie gevolgd, dus ik was wat sceptisch over wat individuele gesprekken, 1x in de twee weken mij nog zouden brengen. Toch heb ik ervaren dat ik nog enorm veel stappen heb kunnen maken, ook omdat ik alles met beide handen heb aangegrepen. Ik kon tijdens de gesprekken mijn gevoelens uiten (voelde me daar ook vrij genoeg voor) en had het vertrouwen dat ik alles kon delen met Marcel. Verder vond ik het menselijke in de therapie ook heel fijn. Ik vond het prettig voorbeeldsituaties door te spreken, hoe ik daar mee om zou kunnen gaan, maar ook hoe ik het breder kon trekken naar andere situaties. Ook vond ik de opdrachten die ik soms meekreeg meestal erg zinvol. Zoals een overzicht maken van de de doelen op 4 leefgebieden (waar wil ik heen?) en dit vervolgens gebruiken als leidraad, om er steeds naar terug te kunnen kijken – zo van: welke koers ben ik aan het varen, zit ik nog op de goede weg? Of heb ik mijn doel ondertussen bijgesteld. Ook vond ik het zeer prettig dat ik in acute spannende situaties (zoals op stedentrip) vrij snel contact kon leggen met Marcel, via de app, om zo even te kunnen spuien over mijn struggles op dat moment. Dat hielp me dan vervolgens weer om positief verder te kunnen. Ja hij zette me in mijn eigen kracht, en leerde me niet te laten leiden door kwetsbaarheid (in mijn gedrag). Want tuurlijk mag je je even kwetsbaar voelen, maar vervolgens mag je ook weer de touwtjes in eigen hand nemen!

miniklaver

Mijn ervaringen met Praktijk van Waarde zijn zeer positief. Ik werd na mijn hulpvraag snel en accuraat geholpen. Er werden passende doelen opgesteld en hier hebben we aan gewerkt. Ik kon na ieder bezoek weer verder. Hierdoor heb ik weer balans terug. En weet ik mijn grenzen beter te bewaken.
De gesprekken waren open, eerlijk en opbouwend. Marcel heeft veel ervaring en geeft praktische tips om mee aan de slag te gaan. Je moet het zelf doen, maar het is fijn als er even iemand met je meeloopt die je de weg wijst als je de richting kwijt bent.  Het was WAARDEVOL. Bedankt.

miniklaver

In de behandeling van Marcel voelde ik mij gezien en begrepen. Hij heeft mij handvatten gegeven om op een constructieve manier met mijn situatie om te gaan. De gesprekken met hem heb ik als erg waardevol ervaren.

miniklaver

Wij hebben bij Marcel de intensieve dag relatietherapie gevolgd. Marcel weet de juiste snaar te raken en durft je te confronteren met zijn waarnemingen. Door zijn mensenkennis voelt hij goed aan welke adviezen hij kan geven en geeft hij de juiste handvatten om je relatie nieuw leven in te blazen. Wij vonden de optie om voor een hele dag te gaan prettig, hierdoor konden er ‘s ochtends rustig naar Dordrecht rijden en hadden we echt alle tijd om rustig de gesprekken te voeren, en was er ruimte om tussen de middag even samen een wandeling te maken en met elkaar te praten.

miniklaver

Bij Marcel heb ik zowel relatie- als individuele therapie gevolgd. Hiervoor heb ik een deeltijdtraject gevolgd in mijn vorige woonplaats, maar dit gaf niet voldoende resultaat. Ik bleef met bepaalde zaken zitten. De therapie bij Marcel was voor mij de kers op de taart. Inmiddels heb ik mijn behandeling succesvol afgerond en kan ik eindelijk zeggen dat ik echt gelukkig ben en de handvatten heb gekregen om dit te blijven zijn. Marcel gaf mij direct veel vertrouwen en zijn werkwijze is een verademing binnen de ‘ggz-wereld’. Mocht je met jezelf in de knoop zitten, dan kan ik je Praktijk van Waarde zeker aanraden!

miniklaver

Toen wij opzoek gingen naar een hulpverlener hebben wij een aantal voorwaarden bedacht: buiten de regio waar wij wonen, christelijke hulpverlening en het liefst een man. Wij zochten hulp om onze relatie te verbeteren.
Met het zoeken op internet kwamen we op de website van Praktijk Van Waarde terecht. Nadat we de deze pagina’s hadden gelezen hebben we contact gelegd en een eerste afspraak gepland. Tijdens het eerste gesprek viel het mij op dat Marcel snel tot de kern van de hulpvraag kwam. Tijdens de verdere gesprekken heeft hij mij een aantal mechanismen en systemen laten zien en leren ontdekken over hoe ik emotioneel reageer op situaties en hoe ik hier in de toekomst mee kan leren omgaan. Als man had ik dit wel nodig. Als ik begrijp hoe iets werkt kan ik er beter mee omgaan. Deze hulp gaat ons verder brengen in onze relatie. Voor deze gesprekken zijn we graag een aantal keer uit Zeeland naar Dordrecht toe gekomen.

miniklaver

Ik ging op zoek naar mijzelf, kwam bij Marcel terecht en hij heeft mij leren zoeken. Hij gaf inzicht in mijzelf en zo vond ik mijn eigenwaarde terug. Met de rust en voorbeelden heeft Marcel mij laten zoeken en ik vond uit wat ik belangrijk vind in het leven, mijn grenzen, wensen, en waardigheid. Bedankt Marcel!

miniklaver

De gesprekken met Marcel hebben mij enorm geholpen met het verwerken van zware periodes. Zijn kijk op situaties en tips hebben mij geholpen om alles een plekje te geven. Eventuele negatieve gedachten die voortkomen uit mijn gepieker of bepaalde situaties kan ik beter omzetten in “normale” gedachten. In een van de sessies is tegen mij gezegd dat als je niet goed voor jezelf kunt zorgen, je ook niet voor een ander kan zorgen. En nu ik zelf weer lekker in mijn vel zit, zie ik in dat dit inderdaad zo is.

miniklaver

Met een goed gevoel kijk ik terug op de sessies met Marcel. Zijn behandelingsmethode vind ik erg prettig en de handvatten die hij heeft aangereikt om met stress om te gaan van mijn werk en privé, zijn fijn. De zon schijnt weer. Ik laat negatieve dingen niet meer mijn leven beïnvloeden.

miniklaver

Een jaar geleden kwam ik binnen als een persoon met een grote muur om zich heen. Ik leidde een dubbelleven en had zeer veel andere problemen. Nooit had ik het aangedurfd om hulp te vragen. Toen ik bij Marcel kwam, heeft hij zonder enig oordeel, mij geholpen om steen voor steen de muur af te breken, net zo lang en rustig tot dat ik mijzelf en iedereen weer recht in de ogen aan kon kijken. Nu kan ik weer leven in eerlijkheid en waardigheid. Ik ben dankbaar voor deze goede hulp!!

miniklaver

Wanneer terugblik op de behandeling, kan ik zeggen dat ik hele fijne gesprekken heb gehad met Marcel. Hij heeft een goed luisterend oor voor mij gehad en we hebben veel onderwerpen besproken waar knelpunten lagen. Ik heb fijne tips en adviezen meegekregen waar ik in de praktijk wat mee kan. Ik voel me stukken beter hierdoor. Heel erg bedankt!

miniklaver

Ik kwam binnen als een heel verdrietig en gebroken persoon zonder een positief zicht op de toekomst. De vele open en vertrouwelijke gesprekken hebben mij geholpen om uit die put te komen. Er werd geluisterd, getroost en advies gegeven. Ook werd mijn neus wel eens op de feiten gedrukt, dit vond ik op het moment niet fijn, maar nu ben ik blij dat het gebeurd is.
Als ik kijk naar hoe ik binnenkwam en hoe het nu is, is er een enorm verschil. Ik kan weer genieten en zien dat er meer dan genoeg positiviteit is als je hiervoor open staat en durft.

miniklaver

Toen ik voor het eerst bij Praktijk Van Waarde kwam had ik burn-out-klachten. Ik vond het moeilijk om met veel prikkels om te gaan en had mijn emoties niet altijd onder controle. Ik heb gedurende de gesprekken handvatten gekregen om met mijn klachten om te gaan. Aan het eind van de behandeling, na zeven maanden, kan ik trots zeggen dat ik weer een gelukkig mens ben. Ik heb geleerd om met prikkels om te gaan en mijn grenzen aan te geven.

miniklaver

Ik vond het prettig dat Marcel mij als mens zag en niet als ‘probleem’. Marcel probeert tijdens de gesprekken dit centraal te houden en probeerde mij na te laten denken waar bepaalde gedachten vandaan komen. Dit zorgt ervoor dat puzzelstukjes op zijn plek vallen en er een soort verklaring kan zijn voor bepaald gedrag. Marcel was open, durfde confronterende vragen te stellen. Wat ik vooral heb geleerd is dat betrouwbaarheid ook te maken heeft met eerlijk zijn naar jezelf. Marcel confronteerde mij een keer dat het niet helemaal betrouwbaar is als ik ja zeg, maar diep van binnen liever nee zeg. Dit heeft mij wel na laten denken en zorgt ervoor dat ik nu sneller op een andere manier handel dan voorheen, ik vind het namelijk belangrijk om betrouwbaar te zijn.

miniklaver

Tijdens een burn-out heb ik bij Marcel een veilige plek gevonden om te praten en te leren luisteren (naar mezelf!) Marcel verstaat de kunst om tijdens een gesprek aan te sluiten bij de emotie van het moment, daar geduldig bij stil te staan maar er vervolgens ook iets mee te leren doen. In plaats van alles weg te stoppen en weer door te hollen, wat ik gewend was, heeft hij mij geleerd te zoeken naar onderliggende patronen. Het heeft mij geholpen om zelfverzekerder, begrensder en met plezier de draad van werk en leven weer op te pakken. Marcel bedankt!

miniklaver

Toen ik bij Marcel kwam was ik erg depressief en wist ik dat er snel iets moest veranderen. Ik wist alleen niet hoe, want ik wist niet beter dan op deze manier te leven. Ik kon niet omgaan met emoties van zowel mezelf als die van een ander. Vloog altijd in de aanval/verdediging. Ik was dus sceptisch toen ik bij Marcel kwam. Maar hij heeft me laten inzien dat ik alles op een andere manier kon aanpakken. Door de logica die ik zag in zijn advies en hulp, gaf het mij ook de zekerheid om het toe te passen. Nu heb ik de rust die ik al die tijd nodig had, en weet ik beter hoe ik bepaalde situaties moet aanpakken.

miniklaver

De behandelingen waren goed. Ik kon mijn verhaal kwijt er werd naar mij geluisterd. (Dat heb ik wel eens anders ervaren.) Ook werd ik goed geholpen en werden er allerlei handvatten aangereikt en kon ik hier mee verder.

miniklaver

Marcel is iemand die oprecht is en vanuit zijn mens-zijn probeert om een ander bij te staan. Hij neemt van nature een rol in van leider en doet dit op een zekere maar bescheiden manier. Hij geeft niet het gevoel dat hij boven je staat, maar eerder dat hij naast je staat. Hij durft zeker te zijn in zijn eigen kwetsbaarheid. Hij durft te onderzoeken en tegelijkertijd vast te houden aan de dingen die hij belangrijk vindt. Aangezien ik bij Marcel kwam voor angsten, identiteitsvragen en depressie en ik erg analytisch ben ingesteld, was het fijn om zo met Marcel te kunnen praten. Het gaf mij de ruimte om te twijfelen, maar ook om geïnspireerd te raken. Hierdoor kon ik langzamerhand opkrabbelen. Ik kon bepaalde vragen beantwoorden en bepaalde vragen accepteren als onbeantwoord. Bepaalde kwetsbaarheden heb ik geleerd aan te pakken door goed te kijken naar mijn behoeften en bepaalde kwetsbaarheden heb ik geleerd te omarmen (ook al is dit niet altijd makkelijk). Het was fijn om te sparren van hulpverlener tot hulpverlener, maar vooral van mens tot mens.

miniklaver

Toen ik een jaar geleden binnenkwam was ik iemand geworden die ik zelf niet herkende. Ik durfde nauwelijks te dromen of te rekenen op een mooie toekomst. Bij Marcel vond ik een luisterend oor, en iemand die me inzage gaf in mijn gedragspatronen. Marcel heeft mij geholpen mijn angsten en irrationele gedachten te identificeren. Nu realiseer ik me dat ik gezien mag worden, en veel mooie dingen kan bereiken door trouw te blijven aan mezelf. Nu, een jaar later ben ik weer enthousiast over mijn toekomst. Ik zit inmiddels weer op school en hoop nog verder te gaan studeren. Ook sta ik veel sterker in mijn schoenen, en kan niet wachten op wat er nog gaat komen.

miniklaver

Over hulpverlenerschap in relatietherapie: Aandachtig, liefdevol, teruggrijpend op het goede, op de verbinding. Zoekend naar samen, met respect voor verschillen. En daarin heb je mijns inziens ook een stuk kwetsbaarheid getoond, mededogen. Verbinding is op gevoelsniveau. Dat is wat samenbindt en dat heb je voor ons keer op keer bevestigd of het licht op geschenen. Het was fijn om licht te krijgen van jouw zaklamp. Als derde persoon op onze eigen weg.

miniklaver

Mijn ervaringen bij de Praktijk Van Waarde: Als ik terugdenk aan de gesprekken met Marcel, aan de contacten die wij hadden en als ik dit in een woord wil weergeven, dan is dat natuurlijk. Alles ging heel gewoon, bijna als vanzelf. En toch moest er wel gewerkt worden, werden er punten benoemd en doelen gesteld. Confronterend en rustgevend tegelijk. In de spiegel kijken en begrip vinden voor wat je ziet. Niet angstaanjagend, maar overwinnend. Was dit gemakkelijk? Nee, maar wel realistisch. De eerste keer zei Marcel dat een sessie voldoende moest zijn, helaas, dit was niet zo. Dus gingen we verder in kleine stapjes, 4 of 5 sessies, en toen op mijn verzoek, alleen verder. Heel mooi, heel Waardevol! Dank je wel.

miniklaver

Ik kwam een jaar geleden bij Marcel terecht op aanraden van een wederzijdse kennis. Via de huisarts had ik een verwijzing gekregen. Het voordeel is dat de gesprekken bij Marcel vergoed worden door de verzekering door een speciale constructie met 1nP. En dat er geen wachtlijst is.
Op dat moment droeg ik een aantal problemen met me mee, die afstammen uit mijn jeugd en vooral te maken hebben met hechting en ‘er mogen zijn’. Dit had invloed op mij in relatie tot mijn omgeving: mijn familie, werk en mijn vrouw.
Door de gesprekken ben ik meer gaan ontdekken dat ik zelf iemand ben. Ik ben gaan ontdekken dat ik een mening heb en dat die er toe doet. Hierdoor werd ik een stabieler persoon.
Ik kreeg grip op de omgeving en problemen terwijl die daarvoor vooral hun grip op mij hadden.
Omdat veel problemen vooral voorkwamen in de relatie met mijn vrouw, heeft Marcel ook haar betrokken bij de gesprekken.
Ik heb Marcel ervaren als een rustig en prettig persoon die aandacht had voor mij en vooral goed in staat is om bij mij aan te sluiten en van daaruit samen te werken aan de problemen.

miniklaver

Over hulpverlenerschap in relatietherapie: Goed luisteren. De kern steeds samenvatten. Vertaler/tolk. Je hebt ons geholpen onze aandacht te richten op de liefde en ieders emotionele behoeften. Niet analyseren, maar er willen zijn voor de ander. Je onderliggende houding: “Elk mens is mooi en geliefd” was heel prettig. Een goede basis.

miniklaver

Ik heb de gesprekken met Marcel als zeer prettig ervaren, 2 jaar lang. Hoe ik hier binnenkwam en hoe ik wegga: wat een verschil! Marcel heeft mij leren inzien dat niets moet, dat ik een waardevol mens ben. Niemand is perfect en dit hoeft ook niet. Al die ‘kleine dingen’ die ik hier geleerd heb, maken dat mijn ‘mindere’ periodes korter zijn en ik mijzelf sneller positief krijg. Nogmaals bedankt voor alles Marcel!

miniklaver

Toen ik bij Marcel in de praktijk kwam, zat ik dicht tegen een burn-out aan en was ik best depressief. Ik kon niet goed meer functioneren op mn werk en gezin. Ik liep mezelf voorbij en zocht naar bevestiging bij mensen en in wat ik deed. Ik had last van woedeaanvallen en was angstig en onzeker, ook door mijn overgewicht voelde ik me niet lekker.
Mede door de gesprekken ben ik gaan zien dat ik er mag zijn bij God en mensen, dat Ik daar niet het vuur voor uit mijn benen hoef te lopen. Ik leer ontspannender in het leven te staan, nee te zeggen of op eerdere beloftes terug te komen. Ik leer nog steeds en moet mn grenzen goed bewaken, maar ik zit veel lekkerder in mn vel.

miniklaver

Marcel, Ik ben blij en dankbaar voor de behandeling/begeleiding die ik bij u had afgelopen jaar. Hartelijk dank voor het meeleven, luisteren, gebed en kracht om vooruit te helpen (want ik zat vast in mijn denken). Het was echt fijn dat u er altijd was voor vragen/mijn eigen verhaal, ook via de mail. Dat leerde mij verbinden, positief vertrouwen. Ik heb geleerd te geloven, te durven en opnieuw te willen. Ik heb geoefend om meer vrijheid te ervaren, nieuwe positie in te nemen van vergeving en goed contact. Ik kan nu verder mijn leven oppakken, inrichten en talenten gebruiken.

miniklaver

De gesprekken bij Marcel heb ik als waardevol ervaren. De rustige uitstraling van Marcel zorgt ervoor dat je je verhaal kunt doen. Hij biedt een luisterend oor en vanuit zijn expertise wees hij bij mij patronen aan. Hierdoor heb ik geleerd hoe ik reageer op andere mensen, wat dit met mijn denken doet en hoe ik tot anders handelen kan komen. In de dagelijkse praktijk denk ik daar nu nog regelmatig aan terug en helpt het mij tot het juiste handelen te komen.

miniklaver

De gesprekken met Marcel heb ik als zeer prettig ervaren. In ons eerste gesprek gaf Marcel mij gelijk het gevoel dat ik gehoord en begrepen werd, zonder een oordeel. Zijn rustige uitstraling en luisterend oor voelde voor mij gelijk vertrouwd aan. Voor aanvang van het gesprek was ik min of meer mezelf kwijt en wist niet meer goed welke kant ik op moest. Marcel heeft mede door zijn expertise in laten zien hoe ik bepaalde zaken kon aanpakken. Hij zag mijn situatie helder in en kon mij daar op een professionele manier in begeleiden/sturen. Het belangrijkste is dat het na de gesprekken weer goed ging met mijzelf. Ik heb er veel uit kunnen halen maar ook van geleerd. Via deze weg wil ik Marcel nogmaals bedanken voor zijn hulp.

miniklaver

Toen ik bij Marcel kwam was er veel in mijn leven gebeurd en was ik vaak niet meer mezelf. Bij Marcel heb ik geleerd dat ik ik ben. Ik voel me nu sterker, zekerder, rustiger en ben gewoon ik. Marcel kwam op mij over als een rustige serieuze man en zeker niet veroordelend, zeker nadat ik in een situatie zat die niet de schoonheidsprijs verdient. Ook heb ik geleerd dat ik niet alles hoeft te weten en dus gerust kan zeggen “Wat bedoel je? ” Dit waarderen mensen om me heen. Marcel toonde begrip en heeft mij dmv gesprekken geleerd anders met dingen om te gaan. Ook op mijn werk viel mensen het op. Zelfs een collega waar ik niet zo een band mee had, gaf me het compliment dat ik niet -nadat ze me op iets wees- direct in aanval ging, maar juist rustig luisterde. Marcel, nogmaals bedankt zonder jou had ik niet bereikt.

miniklaver

Allereerst wil ik je bedanken voor de aandacht die je mij gegeven hebt. De ruimte om te praten en dingen te vertellen zonder een emotionele reactie terug te krijgen en te verwachten. Dat alleen al heeft me geholpen om de punten die je meegaf te overdenken en er in de praktijk ruimte voor te maken. Alles wat je gezegd hebt blijft op de een of andere manier resoneren en kleven in mijn hoofd. Als het nodig is pak ik het op en doe ik er m’n voordeel mee.
Dit zegt volgens mij eigenlijk alles over jouw manier van benadering en de hulp die je mij gegeven hebt. Je gaf me rust in mijn hoofd en dat was het belangrijkste voor mij. Hartelijke dank.

miniklaver

Ik heb onze gesprekken als prettig en leerzaam ervaren.
Al ben ik niet heel veel geweest het heeft mij van mijn klachten afgeholpen. Dat was precies de bedoeling.

miniklaver

Het heeft me goed gedaan om hulp te zoeken. Marcel heeft me goed geholpen. De gesprekken hebben me inzicht gegeven in mezelf en ik kan beter omgaan met problemen. Dat had ik niet gedacht in vier sessies!
Marcel heb ik ervaren als een rustige man die oor had voor mijn problemen en goed kon luisteren. Hij heeft me daar goed advies in gegeven waar ik wat mee kon.

miniklaver

Jouw rustige en ontspannen houding schiep vertrouwen en ruimte om te praten en je gaf me de inzichten waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed. Maar vooral gaf je me handreikingen om deze patronen te doorbreken. En die handreikingen zijn nu een dagelijks onderdeel in mijn leven. Ik kan je oprecht zeggen dat het heel goed met me gaat. Ik heb me nog nooit zo vrij en ontspannen gevoeld als nu. Ik weet hoe ik moet handelen en dat pas ik ook toe. Het klopt nu gewoon. Ik ben heel gelukkig!

miniklaver

De gesprekken die we hadden hebben mij zo goed gedaan. Ik heb mezelf door de gesprekken leren te waarderen. En ben daardoor een heel ander mens geworden in de positieve zin. Ik wil je heel erg bedanken voor de gesprekken die we hebben gevoerd.

miniklaver

De behandeling heeft me een beter zelfbeeld opgeleverd. Ik durf nu voor mijzelf op te komen en ben daardoor duidelijker geworden in wat ik wel en wat ik niet wil. Ik ben ook minder bevooroordeeld geworden. De gesprekken waren erg fijn, ook wel confronterend, maar wel goed besproken en uitgesproken.

miniklaver

De behandeling heeft me rust en stabiliteit gebracht. Ik kan nu de situaties anders interpreteren en daardoor beter relativeren wat er echt gebeurt. Ik heb de oorzaak van bepaalde gebeurtenissen in mijn gezin kunnen herleiden. Dit heb ik nu geaccepteerd waardoor rust is ontstaan.
De gesprekken heb ik als zeer ongedwongen ervaren. Ik keek er altijd naar uit. Vooral het feit dat wij als echtpaar deze gesprekken samen deden was verdiepend, leerzaam en goed voor onze relatie. We kunnen er thuis nu ook makkelijker over doorpraten.

miniklaver

De gesprekken gaven mij rust. Had het idee dat ik weer vooruit kon, dat ik uit ‘t cirkeltje van “ik wil er graag uit maar ik weet niet hoe” ging komen. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, er was een ontspannen sfeer (ondanks alle serieuze gesprekstof). Ook vond ik het fijn dat je voorbeelden uit je leven aanhaalde waarin je iets had ontdekt of geleerd. Dit maakte voor mij dat ik minder het gevoel had dat ik een sneu cliëntachtig iemand was die steeds maar over zichzelf zat te praten :P En vaak waren het gewoon ook goede voorbeelden waar ik iets aan had. En als ik je mag typeren: een gemotiveerde blijhoofd die geknipt is voor zijn werk ;)

miniklaver

De behandeling heeft me inzicht opgeleverd in hoe ik denk en wie ik ben. Dat helpt me in het dagelijks leven. Onderdeel van de behandeling was het opschrijven van de gespreksonderwerpen en wat daarover gezegd is. Dat is in de praktijk zeer behulpzaam en prettig om op terug te kunnen vallen, wat de effectiviteit van de behandeling vergroot. Ik heb de bejegening ervaren als professioneel en persoonlijk. De gesprekken zijn goed afgestemd op mijn vragen. Voldoen aan hoe ik de gesprekken graag zie: niet alleen zelf praten, maar ook van de behandelaar horen hoe ik zaken kan aanpakken.

miniklaver

Ik ben echt blij dat ik de stap destijds heb gezet om alles met een onafhankelijke deskundige te bespreken. Het heeft me meer inzicht in de situatie en mezelf gegeven. Soms kan je het even niet helemaal alleen en dan is het fijn als iemand je daarbij kan helpen.

miniklaver

De gesprekken met Marcel heb ik als prettig en ongedwongen ervaren. Soms waren ze ook wel eens confronterend, maar gelukkig was er de ruimte om hier dan open over te kunnen praten. Door de gesprekken heb ik steeds meer kunnen ervaren dat ik van waarde ben en werd ik uitgedaagd om stappen te zetten. Hierdoor heb ik uiteindelijk een grote stap gezet om op mezelf te gaan wonen en hiervoor wil ik je nogmaals bedanken.

miniklaver

De gesprekken met Marcel getuigen precies van dat waar de praktijk voor staat: iedereen is van waarde.
Dat heb ik aan het verloop van de gesprekken gemerkt.

miniklaver

Ik heb geleerd om eerst meer afstand te nemen voordat ik reageer op dingen. ik reageer daardoor minder explosief en ook mijn toonzetting van spreken is positief veranderd. Ik heb meer zelfwaardering en stel nu mijn grenzen. Ik laat de verantwoordelijkheden nu waar ze horen en krijg meer complimenten.
De gesprekken waren wederkerig en dat was fijn, voordat de nuchtere kijk op dingen. Ik heb ontdekt dat er een andere manier van kijken is. De manier van omgaan vind ik prettig. Je houding zou ik willen omschrijven als professioneel toegankelijk.

miniklaver

Ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren, voel me zelfverzekerd. Ik kom veel meer voor mezelf op en kan nu meer dingen loslaten. Mensen om mij heen vinden mij veranderd en daar ben ik heel blij mee.
Marcel, ik vind je als hulpverlener spontaan, een heel goede luisteraar en iemand die goed kan uitleggen. Ondanks dat ik mezelf heel vaak dom vond, stelde jij me gerust en zei dat niks dom was.

miniklaver

De gesprekken hebben mij stukje bij beetje geleerd eens anders tegen het leven aan te kijken. Durven voor je eigen mening uit te komen, maar wel met respect voor de ander. Aanpakken en niet zieltogend toe gaan zitten kijken. Negatief nou eens omdraaien naar positief. Je kunt zeggen mijn glas is AL half leeg, maar je kunt ook zeggen mijn glas is NOG halfvol. En ook heb je mij geleerd eens te luisteren naar een ander en over wat die zegt ook eens na te denken. Stop gevoelens niet weg maar deel ze met een ander, ook dat kan veel voldoening schenken. Want jou aanpak en de rust van de gesprekken hebben ons gebracht tot waar wij nu staan, en wel steviger in het leven, luisterend naar elkaar, tijd maken voor gesprek, en bovenal af en toe nog eens mail contact met je begeleiden. Als begeleider had ik mij geen betere kunnen wensen.

miniklaver

Ik kijk positief terug op onze gesprekken. Mede dankzij deze gesprekken kan ik nu destructieve patronen in mijn gedrag en denken beter herkennen. Doordat ik nu beter begrijp hoe negatieve gedachten ontstaan, heb ik er meer grip op en voel ik me evenwichtiger en vrijer. Ik heb er nog bijna dagelijks baat bij!
Ik heb je ervaren als een professioneel, prettig en integer persoon, met oog voor zowel de grote lijn, structuur als gevoelens.