Tarieven per 15 oktober 2022

Op deze pagina kun je de tarieven voor behandeling bij Praktijk VAN WAARDE vinden. Alles heeft een prijs. Investeren in jezelf ook. Eindeloos tobben kost veel levensvreugde, maar het kost vaak ook op een indirecte manier gewoon geld. Hetzelfde geldt voor je relatie. Relatietherapie vraagt om een investering, maar is in de meeste gevallen vele malen goedkoper dan een scheiding of mediation. We gaan ervan uit dat onze hulpverlening iets goeds oplevert!

Relatietherapie

Praktijk VAN WAARDE werkt met drie verschillende vormen van relatietherapie. De tarieven van relatietherapie hangen af van de vorm waarvoor je kiest. Tarieven gelden ook voor een eventueel kennismakingsgesprek.

Soort therapie Tijdsduur Prijs
Relatie APK  max 2,5 uur € 250,00 (inclusief BTW)
betaling vooraf.
Dagdeel relatietherapie  max 4 uur € 400 (inclusief BTW)
betaling vooraf.
Relatiegesprek 75 minuten per gesprek €125 inclusief BTW)

Verder wordt per 15 minuten het tarief (á €82,50 per uur) berekend.

Coaching en psychosociale hulp

Bij Praktijk VAN WAARDE kun je terecht voor verschillende vormen van psychologische hulpverlening. Coaching gaat niet over je mentale gezondheid, psychosociale hulpverlening wél! De tarieven verschillen daardoor vanwege de BTW. Bekijk hieronder het overzicht.
De tarieven voor een eventueel kennismakingsgesprek bedragen 50% van het normale tarief.

Soort therapie Tijdsduur Prijs
Individuele coaching 60 minuten per gesprek €100,00 per uur (inclusief BTW)
Psychosociale hulpverlening 60 minuten per gesprek  €82,50 per uur (0% BTW)

Voorrijkosten

De voorrijkosten zijn €0,35 per gereden kilometer en exclusief eventuele parkeerkosten.

Gesprekken via chatfuncties

Gesprekken via chat worden ook gefactureerd op schatting van de benodigde tijd om te lezen en te reageren op basis van het uurtarief.

Tariefregeling

Voor degene die de zorg echt nodig heeft, maar de tarieven niet kan opbrengen, is er een regeling te treffen. Maak het bespreekbaar. 

Vergoeding en tarieven binnen de GGZ

Voor hulpverlening die binnen de GGZ valt, gelden bovenstaande tarieven niet. Deze zorg wordt namelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Houd hierbij wel rekening met het verplichte eigen risico van €385,- per jaar. Behandelingen worden door Parnassiagroep verrekend met de zorgverzekering.

Niet-verzekerde geestelijke gezondheidszorg 
Omdat bij verzekerde zorg altijd een diagnose moet worden opgenomen in het dossier, kiezen cliënten er steeds vaker voor om de sessies zelf te betalen. De overheid heeft ook bepaalde behandeling uitgesloten van de basisverzekering.  De kosten voor deze zorg moet je zelf betalen. Onder deze tak vallen o.a. de volgende probleemgebieden.
– Relatie- en gezinsproblemen
– Aanpassingsproblemen
– Levensfaseproblemen
– Identiteitsproblemen
– Burn-out en bore-out
– HSP klachten
– Rouw- en verliesverwerking

Pagina bekijken