Tarieven per 1 januari 2023

Op deze pagina kun je de tarieven voor behandeling bij Praktijk VAN WAARDE vinden. Alles heeft een prijs. Investeren in jezelf ook. Eindeloos tobben kost veel levensvreugde, maar het kost vaak ook op een indirecte manier gewoon geld. Hetzelfde geldt voor je relatie. Laat ‘m niet sudderen! Investeer in elkaar!

Psychosociale hulpverlening en Relatie APK

Soort therapie Tijdsduur Prijs
Relatie APK  90 minuten € 90 per uur ex 21% BTW
Psychosociale hulpverlening 60 minuten €90 per uur (geen BTW)

De kosten voor de administratie zijn in de prijs verrekend.
Verder wordt per 15 minuten het tarief (á €90 per uur) berekend. Hetzelfde geldt voor therapeutische contacten per telefoon of via e-mail of berichten.

Voorrijkosten

De voorrijkosten zijn €0,35 per gereden kilometer en exclusief eventuele parkeerkosten.

Gesprekken via chatfuncties

Gesprekken via chat worden ook gefactureerd op schatting van de benodigde tijd om te lezen en te reageren op basis van het uurtarief.

Tariefregeling

Voor degene die de zorg echt nodig heeft, maar de tarieven niet kan opbrengen, is er een regeling te treffen. Maak het bespreekbaar.

Vergoeding en tarieven binnen de GGZ

Voor hulpverlening die binnen de GGZ valt, gelden bovenstaande tarieven niet. Deze zorg wordt namelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Houd hierbij wel rekening met het verplichte eigen risico van €385,- per jaar. Behandelingen worden door Parnassiagroep verrekend met de zorgverzekering.

Niet-verzekerde geestelijke gezondheidszorg 
Omdat bij verzekerde zorg altijd een diagnose moet worden opgenomen in het dossier, kiezen cliënten er steeds vaker voor om de sessies zelf te betalen. De overheid heeft ook bepaalde behandeling uitgesloten van de basisverzekering.  De kosten voor deze zorg moet je zelf betalen. Onder deze tak vallen o.a. de volgende probleemgebieden.
– Relatie- en gezinsproblemen
– Aanpassingsproblemen
– Levensfaseproblemen
– Identiteitsproblemen
– Burn-out en bore-out
– HSP klachten
– Rouw- en verliesverwerking