PRAKTIJK VAN WAARDE

voor een goed leven in verbondenheid met jezelf en anderen 
contextuele counseling | psychosociale hulp | relatietherapie

bij mij in de spreekkamer | wandelend buiten | bij jou in de huiskamer | online
06-38841315 info@praktijkvanwaarde.nl

GGZ / Psychosociale hulp


Psychosociale hulp

Zonder een verwijzing van een huisarts kun je bij mij terecht. Als generalist in psychische zorg heb ik een brede ervaring. Mijn expertise ligt in het komen tot zelfacceptatie en het in verbinding komen met de ander.

Relatietherapie

Ik bied ook relatietherapie. Iedereen die zoekt naar relatietherapie heeft eigen redenen waarom het nodig is. Soms zit een relatie wel goed maar dreigt de passie een beetje te verdwijnen, waardoor behoefte is aan wat meer diepgang en coaching. Andere stellen hebben vaak gekissebis en weten niet zo goed hoe ze dat kunnen stoppen. In sommige relaties heeft overspel plaatsgevonden, is het vertrouwen weg en moet dat met hulp worden hersteld.  Iedere reden om relatietherapie te zoeken met de intentie dat de relatie weer een veilige plek is te verkeren, is een goede.

Contextuele benadering

Iedereen is onlosmakelijk met zijn familieleden verbonden. We worden vooral gevormd door het gezin waarin we opgroeien. Kenmerken, gedragingen, gevoeligheden en ook gebeurtenissen worden doorgegeven van ouder op kind en kunnen een hulpbron maar ook een last zijn.

Hulpverlening met een contextuele benadering betekent kijken naar de (invloed van) gezins- en familierelaties. Samen zoeken we naar mogelijke hulpbronnen voor herstel of verlichting van de klachten.

Behandeling burn-out en bore-out klachten

Ben je moe, heb je concentratie- en geheugenklachten, heb je het gevoel dat je niet meer kunt ontspannen en dat je totaal hebt gefaald? Dan kan het goed zijn dat je een burn-out hebt opgelopen. Een burn-out wordt vaak gezien als een uitputtingsreactie van het lichaam en de geest. Praktijk VAN WAARDE biedt een gefaseerde behandeling van burn-out waarbij de klachten verminderen en je nieuwe vaardigheden aanleert om herhaling of terugval te voorkomen.

Omgaan met gevoeligheden zoals bij HSP, ASS en ADHD

Tussen de 15-20 procent van de mensen is in meer of mindere mate hoogsensitief. Een Hoog Sensitief Persoon (HSP) is zich meer dan gemiddeld bewust van de situatie om zich heen en van er binnenin gebeurt. Zo komt er continu extra veel informatie binnenkomt. Die informatie wordt bovendien snel en grondig verwerkt. Onder ideale omstandigheden heeft dat veel voordelen, maar het leidt logischerwijs ook sneller tot overbelasting. Iemand met HSP is ook dus ook te omschrijven als overgevoelig voor ‘prikkels’. Herken jij je in een aantal van de volgende kernmerken? Dan ben je wellicht hoogsensitief.

Wat kun je verwachten van een begeleidingstraject?


Voor mij betekent begeleiding maatwerk. Geen mens is immers hetzelfde! Een traject bij praktijk VAN WAARDE sluit aan op de vragen, problemen en wensen die in jouw leven een rol spelen. Jij bepaalt daarom zelf welke onderwerpen worden besproken. Als je begeleider denk ik mee, voel ik mee en vraag ik door. Ik daag je uit openhartig en eerlijk te vertellen over wat er in je omgaat en ook door serieus aan de slag te gaan met het zetten van concrete stappen. Het begint vaak met kleine stappen. Experimenten, die later kunnen uitgroeien tot een volledig nieuwe gedragsstijl, een volledig nieuwe werkkring, of een radicale wending in je (werk)relatie.

Intake


De intake doen we met behulp van een door jou ingevulde vragenlijst. We proberen te komen tot een hulpvraagstelling en behandelingsdoelstelling en we stemmen af over hoe we dat doen.
Ik ben geneigd tot hardop mijn veronderstellingen uit te spreken. Het zijn geen conclusies, maar een uitnodiging om te kijken of we in de buurt komen van waar het echt om draait.

Vertrouwelijkheid en geheimhouding


Om te ontwikkelen is het soms goed en nodig om over heel persoonlijke onderwerpen te spreken. Dingen die je moeilijk vindt, waarvoor je bang bent of waarvoor je je schaamt. Als dat soort dingen aan de orde komen, moet je erop kunnen vertrouwen dat ik ze vertrouwelijk behandel en dus geheim houd. Privacy en vertrouwelijkheid staan bij praktijk VAN WAARDE hoog in het vaandel.

Christelijke identiteit


Als hulpverlener heb ik een christelijke identiteit. De Bijbelse waarden en principes inspireren mij in mijn werk en leven. Geloof heeft voor mij de betekenis van relationeel vertrouwen. Graag ga ik samen met jou en God op zoek naar wat je nodig hebt voor duurzame veranderingen. Ik begrijp dat niet iedereen iets met het geloof heeft. Daarom heb je de keuze: wanneer je dat wenst, wordt het geloof er actief bij betrokken. Wanneer je dat liever niet hebt, wordt dat onderwerp juist onbesproken gelaten. Ik wil niemand iets opdringen. Graag wil ik dat mijn hulpverlening iets toevoegt en geeft wat je nodig hebt. Mijn benadering is open, persoonlijk en met interesse in jouw denkwereld. Als mens ben je van waarde. Je wordt uitgenodigd om vrijuit te spreken, te zeggen wat je op je hart hebt, vragen te stellen en uitgedaagd te worden.
Lees er hier meer over!

Kosten

Praktijk VAN WAARDE heeft geen contracten met zorgverzekeringen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden.