Over deze praktijk

Praktijk VAN WAARDE is een praktijk voor psychologische hulpverlening en relatietherapie. Met een nuchtere, positieve insteek gaat praktijk VAN WAARDE het gesprek aan, biedt steun in de rug en handvatten om je leven of relatie weer op de rails te krijgen. De praktijk is opgericht en wordt bestierd door Marcel van der Waard.

Behandelingen in de basis of specialistische GGZ worden bij Praktijk VAN WAARDE uitgevoerd door een multidisciplinair team. Marcel van der Waard werkt daarvoor actief samen met een aantal collega’s. Geregeld wordt de behandeling door meerdere hulpverleners uitgevoer

Praktijk VAN WAARDE is sinds 2010 gevestigd in Dordrecht-Crabbehof. Door de rode voordeur kom je de praktijk binnen via de wachtkamer. Via een tweede deur kom je in de werkelijke praktijkruimte. De praktijk is ingedeeld in twee spreekkamers en een grote, centrale huiskamer. Aan de andere kant van de praktijk bevinden zich de keuken en het toilet. De praktijk is toegankelijk voor rolstoelen.

Hieronder wat foto’s van de spreekkamers: huiskamer, 1ste spreekkamer, 2de spreekkamer. De ingang vind je naast het flatgebouwtje op nr. 225.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is miniklaver.jpg

In het logo van Praktijk VAN WAARDE staat een klavertje. Dat is niet zomaar: het klavertje is een symbool. In de tijd dat digitale camera’s net waren ontwikkeld, fotografeerde ik tijdens wandelingen van alles en nog wat. Zo fotografeerde ik ook bloemetjes en plantjes langs de kant van de weg. Een van die plantjes was een klavertje. Pas toen ik de foto op de computer bekeek en erop inzoomde, werd ik zeer verrast door de schoonheid van dit simpele bloemetje. Het raakte me. Ineens zag ik een vergelijking met de cliënten waarmee ik werk: een klaver is namelijk een plantje dat nauwelijks, en soms helemaal niet, wordt opgemerkt. Als je, zoals ik, zonder na te denken door het gras loopt, heb je voor je het weet een paar klavertjes vertrapt. Maar heb je de bloem van het klavertje wel eens goed bekeken? Die is eigenlijk heel mooi, zeker als je het uitvergroot bekijkt (zie de foto hiernaast).

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes. Je kunt ze ook gemakkelijk over het hoofd zien en daarmee voorbij gaan aan hun unieke waarde. Ieder mens, jij ook, is het waard om gezien te worden, om tijd en moeite in te investeren! Wanneer je oprechte aandacht aan iemand besteedt, zie je  iemands kwaliteiten, verborgen (niet uitgesproken) verlangens en iemands kwetsbaarheid. Dat is waar praktijk VAN WAARDE voor staat: we besteden deskundige en betrokken aandacht aan al onze cliënten.