PRAKTIJK VAN WAARDE

voor een goed leven in verbondenheid met jezelf en anderen 
contextuele counseling | psychosociale hulp | relatietherapie

bij mij in de spreekkamer | wandelend buiten | bij jou in de huiskamer | online
06-38841315 info@praktijkvanwaarde.nl

Opruimcoaching aan huis


Marijke de Heer-van der Waard, opruimcoach

Is je huis dicht geslibd? Ben je het overzicht? Weet je niet goed waar je moet beginnen met opruimen? Als freelance opruimcoach helpt Marijke je graag orde te scheppen in huis, hoofd en hart. Zo kan er rust en ruimte ontstaan voor dingen die jouw leven mooier maken. Lees er hier meer over!
Opgeruimd staat netjes!

Leestips voor boeken en artikelen


In de gesprekken wordt geregeld geadviseerd om een boek of een artikel te lezen. Op een aparte Padlet pagina zijn ze allemaal te vinden. Heb je zelf ook interessante tips. Geef ze door. Fijn!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is miniklaver.jpg

In het logo van Praktijk VAN WAARDE staat een klavertje. Dat is niet zomaar: het klavertje is een symbool. In de tijd dat digitale camera’s net waren ontwikkeld, fotografeerde ik tijdens wandelingen van alles en nog wat. Zo fotografeerde ik ook bloemetjes en plantjes langs de kant van de weg. Een van die plantjes was een klavertje. Pas toen ik de foto op de computer bekeek en erop inzoomde, werd ik zeer verrast door de schoonheid van dit simpele bloemetje. Het raakte me. Ineens zag ik een vergelijking met de cliënten waarmee ik werk: een klaver is namelijk een plantje dat nauwelijks, en soms helemaal niet, wordt opgemerkt. Als je, zoals ik, zonder na te denken door het gras loopt, heb je voor je het weet een paar klavertjes vertrapt. Maar heb je de bloem van het klavertje wel eens goed bekeken? Die is eigenlijk heel mooi, zeker als je het uitvergroot bekijkt! Toch?

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes. Je kunt ze ook gemakkelijk over het hoofd zien en daarmee voorbij gaan aan hun unieke waarde. Ieder mens, jij ook, is het waard om gezien te worden, om tijd en moeite in te investeren! Wanneer je oprechte aandacht aan iemand besteedt, zie je  iemands kwaliteiten, verborgen (niet uitgesproken) verlangens en iemands kwetsbaarheid. Dat is waar praktijk VAN WAARDE voor staat: we besteden deskundige en betrokken aandacht aan al onze cliënten.

Wat cliënten hebben gezegd


Geloof in de gesprekken of juist niet

Voor mij is het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dat je mag geloven wat jij wilt geloven en dat je mag denken, zeggen en doen wat je wilt. Cliënten hebben allemaal hun eigen overtuiging, gelovig of niet (meer) gelovig en die overtuiging wordt gerespecteerd. Iedereen is welkom.
Geregeld heb ik cliënten gevraagd om iets te schrijven hoe ze terugkijken op de gesprekken.
Lees hier hoe gelovige cliënten terugblikken op mijn stijl van hulpverlenen en hier hoe de anderen het hebben ervaren.