06-38841315 info@praktijkvanwaarde.nl

Wat cliënten zeggen


Tijdens de gesprekken is het belangrijk om het behandeltraject en de bejegening bespreekbaar te houden. We doen ons best om je zo waardevol mogelijk te behandelen, maar er gaat ook wel eens wat fout. Eerlijk is eerlijk! En daar mag direct wat over worden gezegd. Graag zelfs! Anders blijft het er tussen zitten en dat schaadt dan de behandeling.
Na afloop van de behandeling ben ik benieuwd hoe je het behandelingstraject en de sfeer in de gesprekken hebt ervaren.  Daarom vraag ik naar jouw tevredenheid. Ben je tevreden? Heeft de behandeling geholpen? Lees hier hun ervaringen.

Gelovig of niet gelovig

Bij Praktijk VAN WAARDE is het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dat je mag geloven wat jij wilt geloven en dat je mag denken, zeggen en doen wat je wilt. Cliënten hebben allemaal hun eigen overtuiging, gelovig of niet gelovig en die overtuiging wordt gerespecteerd. Ik wil niemand iets opdringen. Wel wordt voor wie daar in geïnteresseerd is, de christelijk geloofsbeleving actief betrokken bij de hulpverlening. Bij de intake mag je aangeven of geloven belangrijk voor je is.
Ben je benieuwd naar hoe gelovige cliënten terugblikken op mijn stijl van christelijk hulpverlenen? Lees hier hun reacties. 

Leestips voor boeken en artikelen


In de gesprekken wordt geregeld geadviseerd om een boek of een artikel te lezen. Op een aparte Padlet pagina zijn ze allemaal te vinden. Heb je zelf ook interessante tips. Geef ze door. Fijn!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is miniklaver.jpg

In het logo van Praktijk VAN WAARDE staat een klavertje. Dat is niet zomaar: het klavertje is een symbool. In de tijd dat digitale camera’s net waren ontwikkeld, fotografeerde ik tijdens wandelingen van alles en nog wat. Zo fotografeerde ik ook bloemetjes en plantjes langs de kant van de weg. Een van die plantjes was een klavertje. Pas toen ik de foto op de computer bekeek en erop inzoomde, werd ik zeer verrast door de schoonheid van dit simpele bloemetje. Het raakte me. Ineens zag ik een vergelijking met de cliënten waarmee ik werk: een klaver is namelijk een plantje dat nauwelijks, en soms helemaal niet, wordt opgemerkt. Als je, zoals ik, zonder na te denken door het gras loopt, heb je voor je het weet een paar klavertjes vertrapt. Maar heb je de bloem van het klavertje wel eens goed bekeken? Die is eigenlijk heel mooi, zeker als je het uitvergroot bekijkt! Toch?

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes

Mensen lijken in een bepaald opzicht wel wat op klavertjes. Je kunt ze ook gemakkelijk over het hoofd zien en daarmee voorbij gaan aan hun unieke waarde. Ieder mens, jij ook, is het waard om gezien te worden, om tijd en moeite in te investeren! Wanneer je oprechte aandacht aan iemand besteedt, zie je  iemands kwaliteiten, verborgen (niet uitgesproken) verlangens en iemands kwetsbaarheid. Dat is waar praktijk VAN WAARDE voor staat: we besteden deskundige en betrokken aandacht aan al onze cliënten.