Hoe werkt het verder, ook met de kosten?

GGZ behandelingen bij ons worden door de Parnassiagroep verrekend met de zorgverzekering. Onze praktijk is namelijk aangesloten bij 1nP , een zorgmerk van de Parnassiagroep. Parnassiagroep heeft met alle zorgverzekeraars een contract. 

In de geneeskundige GGZ kunnen alleen psychische stoornissen, met een diagnose volgens de DSM-V, worden behandeld. Dit betekent dat er alleen vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk is met een verwijzing door de huisarts naar basis GGZ of specialistische GGZ.
We zijn voor huisartsen/verwijzers vindbaar onder naam Praktijk VAN WAARDE via ZorgDomein.

Krijg je een geschreven verwijzing mee, let er dan op dat deze gestempeld is, voorzien is van de handtekening van de huisarts en AGB code,  de keuze basis ggz en beschrijft welke problematiek of vermoeden van diagnose er is. Het gaat nog al eens fout. 

Indien er sprake is van één van de volgende exclusie-criteria kan ik je helaas niet in behandeling nemen: crisisgevoeligheid, chronische/ernstige suïcidaliteit, actuele alcohol/drugs-verslaving, psychotische stoornis of een eetstoornis. Hiervoor kun je beter terecht bij specialisten in de grotere instellingen, zoals De Hoop GGZ, Eleos of Yulius. In deze gevallen kan jouw huisarts passende behandelmogelijkheden voorstellen.

Het is belangrijk dat de huisartsenbrief welke je meekrijgt, gestempeld is, voorzien is van de handtekening van de huisarts en beschrijft welke problematiek of  vermoeden van diagnose er is.
Via Zorgdomein is een verwijsbrief ook te versturen door de huisarts. We zijn er te vinden onder Praktijk Van Waarde (let op dat je de naam goed zeg)

Wachtlijst

We proberen om de intake binnen 3-4 weken in te plannen. Kunnen we sneller, dan doen we dat. De behandeling start direct na de intake. Soms is er een wachtlijst. Klik hier voor de actuele wachttijden.

Multidisciplinaire samenwerking!

Behandelingen in de basis of specialistische GGZ worden bij Praktijk VAN WAARDE uitgevoerd door een multidisciplinair team.
Marcel van der Waard werkt daarvoor actief samen met een aantal collega’s.

Joram van Immerzeel,
GZ-psycholoog / Psychotherapeut
06-12920827
j.vanimmerzeel @ extenzo.nu

Joram behandelt momenteel: 

  • Trauma met EMDR. 
    Joram is hiervoor zeer beperkt beschikbaar. 

Anne-Marie Dingenouts,
verpleegkundig specialist  
06-81942334
a.dingenouts @ extenzo.nu

Anne-Marie behandelt: 

  • ADHD en gedragsstoornissen
  • Angst
  • Depressie
  • Persoonlijkheidsstoornissen

Bij het intakegesprek met Marcel tref je ook één van hen aan. In de meeste gevallen zal Marcel daarna de behandeling verder doen. Om de kwaliteit hoog te houden overlegt Marcel regelmatig met Joram en Anne-Marie over de voortgang van de behandeling. Ook is het mogelijk een psychiater te consulteren.

Van aanmelding naar behandeling en afsluiting

De website van 1nP beschrijft alle stappen van een behandeling, van aanmelding tot afsluiting. Met deze informatie krijg je een goed beeld van de manier waarop een behandeling via 1nP verloopt. Na aanmelding verkrijg je als cliënt toegang tot het beveiligde deel van de 1nP website. Hierop staat nog meer informatie die  ondersteunend kan zijn voor de behandeling. Ook krijg je de mogelijkheid om een Karify-account te maken. Dat is zeer behulpzaam bij e-health en beveiligd beeldbellen.  Tijdens de behandeling worden via deze site tests aangeboden, de zogenaamde ROM meting. De eerste wordt via e-mail aangeboden in de intakefase. Het is van belang dat u deze tests invult.

Informatie over 1nP voor de huisarts!

Aanmelden

Klik hier om je  meteen aan te melden voor de GGZ

(Wacht met aanmelden totdat je daadwerkelijk een verwijzing van je huisarts hebt meegekregen.)

Ervaringen van cliënten

Ik kwam een jaar geleden bij Marcel op het moment dat ik een aantal problemen met me meedroeg. Deze problemen stamden uit mijn jeugd en hadden vooral te maken met hechting en ‘er mogen zijn’. Door de gesprekken heb ik meer ontdekt dat ik zelf iemand ben, met een mening die er toe doet. Hierdoor werd ik stabieler  en kreeg ik grip op mijn omgeving en problemen. Ik heb Marcel ervaren als een rustig en prettig persoon die aandacht had voor mij en vooral goed in staat is om bij mij aan te sluiten en van daaruit samen te werken aan de problemen.

Ik kwam binnen als een heel verdrietig en gebroken persoon zonder een positief zicht op de toekomst. De vele open en vertrouwelijke gesprekken hebben mij geholpen om uit die put te komen. Er werd geluisterd, getroost en advies gegeven. Ook werd mijn neus wel eens op de feiten gedrukt, dit vond ik op het moment niet fijn, maar nu ben ik blij dat het gebeurd is.
Als ik kijk naar hoe ik binnenkwam en hoe het nu is, is er een enorm verschil. Ik kan weer genieten en zien dat er meer dan genoeg positiviteit is als je hiervoor open staat en durft.

De gesprekken met Marcel heb ik als prettig en ongedwongen ervaren. Soms waren ze ook wel eens confronterend, maar gelukkig was er de ruimte om hier dan open over te kunnen praten. Door de gesprekken heb ik steeds meer kunnen ervaren dat ik van waarde ben en werd ik uitgedaagd om stappen te zetten. Hierdoor heb ik uiteindelijk een grote stap gezet om op mezelf te gaan wonen en hiervoor wil Marcel nogmaals bedanken.

Lees meer ervaringen van cliënten.