06-38841315 info@praktijkvanwaarde.nl

Verwijzing voor GGZ


Wanneer je met een verwijsbrief van je huisarts bent verwezen voor GGZ hulp kunnen we je mogelijk helpen.

We zijn voor huisartsen/verwijzers vindbaar onder naam Praktijk VAN WAARDE via ZorgDomein. Krijg je een geschreven verwijzing mee, let er dan op dat deze gestempeld is, voorzien is van de handtekening van de huisarts en AGB code,  de keuze basis ggz en beschrijft welke problematiek of vermoeden van diagnose er is. Het gaat nog al eens fout. 

Inschrijving bij 1nP


We lezen de verwijzing door en zoeken daarna contact met je om te kijken of we ook de expertise (en beschikbaarheid) kunnen bieden, die bij je hulpvraag past. 
Bij wederzijds akkoord word je ingeschreven bij een beschikbare regiebehandelaar, waarmee Marcel als SPV samenwerkt binnen het netwerk van 1nP. Stichting 1nP is een zorgmerk van de Parnassiagroep
Met de betreffende collega wordt in het behandelingstraject verder samengewerkt. 

De website van 1nP beschrijft alle stappen van een behandeling, van aanmelding tot afsluiting. Met deze informatie krijg je een goed beeld van de manier waarop een behandeling via 1nP verloopt. Na aanmelding verkrijg je als cliënt toegang tot het beveiligde deel van de 1nP website. Hierop staat nog meer informatie die  ondersteunend kan zijn voor de behandeling.  Tijdens de behandeling worden via deze site tests aangeboden, de zogenaamde ROM .

Aanmelden voor GGZ behandeling


Klik hier om je aan te melden voor de GGZ / 1nP

Wanneer je je aanmeldt voor een behandeling met een GGZ indicatie, ga je akkoord met de voorwaarden van Stichting 1nP. Lees ze voordat je je aanmeldt.

Kosten


Parnassiagroep heeft met alle zorgverzekeraars een contract. De Geneeskundige GGZ behandelingen bij ons worden door Parnassiagroep verrekend met jouw zorgverzekering. Jouw zorgverzekering spreekt dan jouw eigen risico aan. De intake zelf kan al dat volledige bedrag kosten. Houdt daar rekening mee.

Exclusie


In de geneeskundige GGZ kunnen alleen psychische stoornissen, met een diagnose volgens de DSM-V, worden behandeld. Dit betekent dat er alleen vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk is met een verwijzing door de huisarts naar basis GGZ of specialistische GGZ.

Ervaringen van cliënten


Ik kwam een jaar geleden bij Marcel op het moment dat ik een aantal problemen met me meedroeg. Deze problemen stamden uit mijn jeugd en hadden vooral te maken met hechting en ‘er mogen zijn’. Door de gesprekken heb ik meer ontdekt dat ik zelf iemand ben, met een mening die er toe doet. Hierdoor werd ik stabieler  en kreeg ik grip op mijn omgeving en problemen. Ik heb Marcel ervaren als een rustig en prettig persoon die aandacht had voor mij en vooral goed in staat is om bij mij aan te sluiten en van daaruit samen te werken aan de problemen.

Ik kwam binnen als een heel verdrietig en gebroken persoon zonder een positief zicht op de toekomst. De vele open en vertrouwelijke gesprekken hebben mij geholpen om uit die put te komen. Er werd geluisterd, getroost en advies gegeven. Ook werd mijn neus wel eens op de feiten gedrukt, dit vond ik op het moment niet fijn, maar nu ben ik blij dat het gebeurd is.
Als ik kijk naar hoe ik binnenkwam en hoe het nu is, is er een enorm verschil. Ik kan weer genieten en zien dat er meer dan genoeg positiviteit is als je hiervoor open staat en durft.

De gesprekken met Marcel heb ik als prettig en ongedwongen ervaren. Soms waren ze ook wel eens confronterend, maar gelukkig was er de ruimte om hier dan open over te kunnen praten. Door de gesprekken heb ik steeds meer kunnen ervaren dat ik van waarde ben en werd ik uitgedaagd om stappen te zetten. Hierdoor heb ik uiteindelijk een grote stap gezet om op mezelf te gaan wonen en hiervoor wil Marcel nogmaals bedanken.

Lees meer ervaringen van cliënten.