Assertiviteitstraining in Bijbels perspectief

Assertiviteit is het vermogen om op een tactvolle manier te praten over je eigen mening, behoeftes of belangen. Het gaat om een balans tussen het behartigen van je eigen belang en dat van een ander. Als je assertief bent, kun je goed reageren waarbij je jezelf en anderen in hun waarde laat. Je bent zelfstandig en laat wat je doet niet afhangen van anderen. Met assertief gedrag laat je zien dat je durf hebt om in allerlei situaties te spreken of handelen. Sommige mensen zijn subassertief: ze houden teveel rekening met het belang van de ander maar verwaarlozen hun eigen belang. Anderen zijn juist agressief: ze zien vooral hun eigen belang  en negeren de belangen van de ander.

Assertiviteitstraining

Collega Wijbren de Witte geeft trainingen in het ontwikkelen en oefenen van assertiviteit. De cursus is “breed” opgezet en geeft daarbij ook aandacht aan een christelijke levensovertuiging. Er wordt theorie gegeven over assertiviteit, maar daarnaast krijg je veel praktijkoefeningen aangereikt , waarmee je in je eigen situatie kunt oefenen.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

Praktische informatie

De training wordt ongeveer driemaal per jaar gegeven en omvat 8 avonden in groepsverband. De locatie is meestal Praktijk VAN WAARDE. Voor meer informatie, kunt u terecht op de website van de assertiviteitstraining.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding!