Vragen en antwoorden

Heeft u vragen over hoe de vergoeding van zorg werkt en wat daar allemaal bij kunt kijken? U bent niet de enige. Op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen over hulpverlening bij Praktijk VAN WAARDE, met antwoorden.

Wordt de hulpverlening vergoed?

De zorg wordt vergoed wanneer je een verwijzing van de huisarts krijgt voor basis GGZ of specialistische GGZ. Praktijk VAN WAARDE is aangesloten bij 1nP, een onderdeel van ParnassiaGroep, waardoor de praktijk van alle zorgverzekeringen vergoedingen kan krijgen.

Sommige diagnoses vallen buiten de verzekerde zorg en worden niet in de basis of specialistische GGZ behandeld. Dit is het geval bij een burn-out of bij relatieproblematiek. Wanneer je jezelf aanmeldt zonder verwijzing of wanneer je wordt verwezen zonder dat er sprake is van basis of specialistische GGZ, wordt de zorg niet vergoed.  Mensen die een aanvullende verzekering hebben bij de zorgverzekeraar ProLife hebben de mogelijkheid om een gedeeltelijke vergoeding te krijgen voor psychosociale hulpverlening.

Hoe zit het met mijn eigen risico?

Alle Nederlanders hebben een verplicht eigen risico. Als dit eigen risico nog niet is opgebruikt, wordt dit aangesproken. Nadat de behandelingen zijn afgerond, wordt er bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De declaratie wordt gebaseerd op het kalenderjaar waarin de behandeling is gestart. Het eigen risico geldt van het jaar waarin de behandeling is gestart.

Hoe werkt het na de aanmelding met Basis GGZ of Specialistische GGZ?

Bij de basis GGZ en specialistische GGZ is bij Praktijk Van Waarde een klinisch psycholoog of GZ psycholoog de hoofdbehandelaar. Na de aanmelding krijg je een email met een link om de aanmelding compleet te maken. De website van 1nP beschrijft alle stappen van een behandeling, van aanmelding tot afsluiting. Met deze informatie krijgt u een goed beeld van hoe een behandeling via 1nP verloopt. Na aanmelding krijg u toegang tot het beveiligde deel van deze website. Hierin staat nog meer informatie die u kan ondersteunen tijdens de behandeling.

Wat moet er op verwijsbrief staan?

Voor een behandeling bij de Basis GGZ  en de Specialistische GGZ is het noodzakelijk om een goed informerende verwijsbrief te ontvangen. Op deze verwijsbrief moet duidelijk vermeld zijn of het Basis GGZ of Specialistische GGZ betreft. Ook moet de verwijsbrief een vermoeden van diagnose staan. Belangrijk is verder dat de handtekening en/of het stempel van de huisarts erop staat.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

Praktijk VAN WAARDE maakt na aanmelding in overleg afspraken. De meeste afspraken vinden overdag plaats. Daarnaast zijn er gemiddeld twee avonden per week beschikbaar voor gesprekken (tot ongeveer 22:00 uur).

Staat jouw vraag er niet bij? Geen probleem. Neem gerust contact met me op!