Nederlandstalige hulpverlening waar je ook bent!

De meeste gesprekken die bij Praktijk VAN WAARDE plaatsvinden, gebeuren in de praktijkruimte in Dordrecht. Echter is dit niet voor iedereen wenselijk of haalbaar. Misschien is je reisafstand te groot, heb je weinig tijd of zit je vast aan bepaalde tijdstippen. Bij Praktijk VAN WAARDE is dat geen probleem: wij bieden therapiegesprekken ook digitaal aan. Of het nu gaat om relatietherapie, coaching of vergoede hulp in de GGZ; vrijwel alle gesprekken kunnen ook online worden gevoerd.

Apparatuur en programma’s 

Bij Praktijk VAN WAARDE maken we gebruik van beeldbellen via Skype of ZOOM. Zowel ZOOM als Skype zijn prettig in gebruik. Wanneer je voorkeur hebt voor één van beide programma’s, kiezen we voor het programma naar jouw voorkeur. Voor heldere instructies voor het gebruik van Skype, is de uitleg van de consumentenbond erg handig. Voor instructies over het gebruik van ZOOM vanaf je smartphone, kun je dit filmpje bekijken. Voor ZOOM vanaf een laptop of desktop computer, is in dit filmpje  heldere uitleg te vinden.
Cliënten met een GGZ verwijzing krijgen via 1nP de mogelijkheid om via Karify te beeldbellen. 

Beeldbellen vraagt om een goede internetverbinding en bijpassende apparatuur. Zorg daarom dat je een goed werkende laptop en microfoon op je laptop of computer hebt, zodat je goed te zien en te verstaan bent. 

Intake vooraf

Voorafgaand aan een therapietraject, vindt de intake plaats. In dit eerste contact is het fijn om elkaar eenmalig in levende lijve te zien. Zo kun je het beste ervaren hoe je op elkaar reageert en is het makkelijker om een goede vertrouwelijke relatie op te bouwen. Vanuit daar gaan gesprekken via internet een stuk soepeler. Het is echter geen eis.  

Hulpverlening in het buitenland

Online therapie of begeleiding bij Praktijk VAN WAARDE biedt ook mogelijkheden voor wanneer je in het buitenland verblijft. Het tijdsverschil kan voor beeldbellen lastig zijn, maar daar is vrijwel altijd een oplossing voor te vinden. Daarnaast maakt Praktijk VAN WAARDE ook graag gebruik van chatfuncties en e-mail. 

Mijn Skype-adres is: van.waarde.